Børnetestamente

Et børnetestamente er en erklæring fra en eller begge forældre om, hvem der skal tage sig af børnene, hvis forældrene dør. Med et børnetestamente bestemmer du altså, hvem der skal have forældremyndigheden over dine børn, hvis du skulle gå bort.

Hvorfor er et børnetestamente så vigtigt?

Det er nok de færreste forældre, der har lyst til at tænke over deres egen død. Men det er vigtigt at sikre børnenes videre tryghed i tilfælde af, at det værste skulle ske – og det gør du med et børnetestamente.

Et børnetestamente er en erklæring fra en eller begge forældre om, hvem de ønsker, der skal tage sig af deres barn, hvis de dør.

Med et børnetestamente kan du dermed få indflydelse på, hvem der skal overtage forældremyndigheden over dit barn, hvis du dør, før barnet bliver myndigt.

Hvis børn bliver forældreløse er det Familieretshuset der afgør, hvem der skal have forældremyndigheden. Familieretshuset vil i den forbindelse forhøre sig blandt familie og nære venner for at undersøge, hvem der kan og ønsker at tage vare på børnene.

Med et børnetestamente kan du imidlertid få indflydelse på Familieretshusets afgørelse. Familieretshuset vil gå meget langt for at tage hensyn til dine ønsker, hvis du har tilkendegivet dem med et børnetestamente, og vil kun fravige det, hvis hensynet til børnene taler imod ønskerne i børnetestamentet.

Hvad med den anden biologiske forælder?

Har du eneforældremyndigheden over dit barn, vil den anden biologiske forælder have fortrinsret til at overtage rettighederne over barnet i tilfælde af din død.

Det er kun hvis Statsforvaltningen vurderer, at barnets anden forælder ikke er egnet til at tage sig af barnet, at børnetestamentet vil få betydning.

Hvad med den anden biologiske forælder?

En anden grund til at lave et børnetestamente er økonomien. Børnenes arv efter forældrene bliver automatisk båndlagt, da de er umyndige. Man kan i testamentet afsætte midler til de nye værger, hvis man ønsker, at en del af børnenes arv må bruges til at forsøde tilværelsen for børnene. Det vil fremgå af testamentet, at pengene kun må bruges på børnene.

Vi hjælper dig med at skræddersy dit børnetestamente

Kontakt os for en gratis og uforpligtende samtale, så vi kan drøfte Jeres ønsker til et børnetestamente.

Ring til os

+45 28 35 42 47

Scroll til toppen

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.