Testamente

Gratis rådgivning

Processen er enkel og nem. Vi sparer dig for en masse tid ved, at du undgår transport og møder.

Telefonisk rådgivning

En af vores dygtige jurister yder en rådgivning målrettet til din situation – gratis og uforpligtende.

Du bestemmer selv om du ønsker at gå videre i processen efter rådgivningen.

Testamentet udarbejdes

Vi udarbejder straks efter rådgivningen et udkast til dit testamente og sender til dig. Efterfølgende er der mulighed for et nyt telefonisk møde, hvor vi sammen gennemgår udkastet til testamentet.

Du modtager det endelige testamente

En af vores dygtige jurister rådgiver ringer dig op og yder en rådgivning målrettet til din situation – gratis og uforpligtende.

Du bestemmer selv om du ønsker at gå videre i processen.

Testamentet underskrives

Du skriver testamentet under hos notar eller finder to vitterlighedsvidner der underskriver.

Hvorfor oprette et testamente?

Et testamente er et juridisk bindende dokument, hvor du kan have indflydelse på, hvad der skal ske med din formue, når du dør. Hvis der ikke er et testamente, er det arveloven, der bestemmer, hvordan arven skal fordeles.

Uanset om du er gift, lever papirløst eller alene, og uanset om du har børn, særbørn eller ingen børn, er der en række fordele ved at oprette et testamente.

Fordele ved at få lavet et testamente:

Lever du papirløst, bør du oprette testamente til fordel for din samlever, da der ellers ikke er nogen arveret mellem jer indbyrdes.

Sammenbragte familier bør oprette et testamente, for at sikre at arven fordeles ligeligt mellem alle børnene. Uden testamente vil arvens fordeling mellem børnene blive meget forskellig, alt efter hvem, der dør først.

Hvis du ønsker, at sikre din ægtefælle en bedre retsstilling, end den arveloven giver.

Hvis I er gift og har børn sammen, skal I være opmærksomme på, at børnene skal arve halvdelen med det samme, medmindre den efterladte forælder vælger at sidde i uskiftet bo. Den efterladte forælder kan derfor risikere at skulle sælge huset for at realisere arven til børnene. Med et testamente kan du ændre fordelingen, så din ægtefælle arver mest muligt.

Hvis du vil sikre, at arven efter dig forbliver ved dine arvinger og ikke skal deles med en eventuel ægtefælle kan du lave særeje på arven efter dig.

Obs: Pr. 1. januar 2008 kom en ny arvelov, som gør det muligt for dig at råde over en større del af din formue end hidtil. Den gør det således nemmere, at opfylde dine individuelle ønsker, f.eks. at sikre dine nærmeste mest muligt.

Notartestamenter er de sikreste

Et notartestamente er det sikreste testamente at oprette, da det bliver skrevet ind i centralregistret for testamenter. Når du en dag går bort, vil notartestamentet altid komme frem, og alle arvinger vil blive informeret om, at de arver efter dig. På denne måde sikrer du, at dit testamente ikke bliver væk eller bortskaffet på mystisk vis.

Hvordan foregår det ved notaren og hvad skal du medbringe?
  • Book en tid ved notaren. Byretterne har et online bookingsystem der gør det nemt, at bestille en tid, alternativt kan du ringe til byretten og bestille en tid.
  • Medbring billedlegitimation med cpr.nr.
  • Medbring både en original version af testamentet samt en kopi i A4-format. Det originale dokument noteres hos notaren, mens kopien gemmes hos notaren, som tilføjer kopien i det offentlige register.
  • Det koster 300 kr. i retsafgift at få et testamente noteret.

Lad os hjælpe dig

Kontakt os ganske gratis og uforpligtende eller udfyld kontaktformularen til højre og du vil blive ringet op af en af vores jurister.

Scroll til toppen

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.